SERIES Seizoen 2018-2019

Mini-serie Rondom La Petite Bande (Sigiswald Kuijken 75 jaar) : 2 CONCERTEN

Deze mini-serie bavat twee beroemde werken van Bach, het Weihnachtsoratorium,/span> en de Matthäus Passion; maar het is bovenal een hommage aan Sigiswald Kuijken, die 75 jaar wordt in seizoen 2018/2019, en pionier is op het gebied van de oude muziek.

Klik hier om de serie 'Barok Vocaal' online te bestellen


1. Zaterdag 15 december 2018 | 20.15 uur | Concertgebouw Grote Zaal

WEIHNACHTSORATORIUM DOOR LA PETITE BANDE & SIGISWALD KUIJKEN

J.S. Bach - Weihnachtsoratorium, (BWV 248, cantates 1, 2, 3 & 5).La Petite Bande
Sigiswald Kuijken, viool/ leiding
Anna Gschwend, sopraan
Lucia Napoli, alt
Stephan Scherpe, tenor
Christian Wagner, bas

Weihnachtsoratorium
Wat is de Kerstperiode zonder het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach? Wat diens Matthäus Passion is voor de Paastijd, dat is het Weihnachtsoratorium voor de Kerstperiode. Gun u zelf een uitvoering op wereldniveau, met het wereldberoemde barokensemble La Petite Bande o.l.v. Sigiswald Kuijken. Het Weihnachtsoratorium bestaat uit zes losse cantates, geschreven voor onder andere Eerste en Tweede Kerstdag en Driekoningen.

La Petite Bande & Sigiswald Kuijken
Vandaag het eerste van twee (!) concerten met La Petite Bande in seizoen 2018-2019. Twee concerten in één seizoen als hommage aan oprichter en leider Sigiswald Kuijken die in februari 2019 75 jaar wordt. Kuijken behoort tot de 'oervaders' van de oude muziek. Door onderzoek ontdekte hij dat Bach onder anderen de passies in kleine bezetting uitvoerde: het resultaat is transparant, emotioneel en intiem. La Petite Bande is al meer dan veertig jaar een van de toonaangevende barokorkesten in de wereld. Samen met Gustav Leonhardt richtte Sigiswald Kuijken in 1972 La Petite Bande op.

Voorproefje:

[opening Weihnachtsoratorium door La Petite Bande]
[programma De Klassieken: Maartje van Weegen bij Sigiswald Kuijken thuis]

Losse kaarten voor dit concert zijn vanaf 1 juni 2018 verkrijgbaar.


2. Dinsdag 9 april 2019 | 19.30 uur | Concertgebouw Grote Zaal

INTIEME MATTHÄUS PASSION MET LA PETITE BANDE & SIGISWALD KUIJKEN

J.S. Bach – Matthäus-Passion (BWV 244)


La Petite Bande
Sigiswald Kuijken, viool/ leiding
Anna Gschwend – sopraan I
Marie Kuijken – sopraan II
Lucia Napoli – alt I
Ursula Thurmair – alt II
Stephan Scherpe – tenor I
Baltazar Zúñiga – tenor II
Stefan Vock – bas I
Christian Wagner – bas II

Matthäus Passion
Hoe het ook zij, over de uitvoering in ‘kleine bezetting’ van de Johannes-Passion door La Petite Bande en Sigiswald Kuijken schreef Trouw: ‘Al meteen in het openingskoor opende zich bij Kuijken een wereld van nuances. Alle melodieën, alle fraseringen, alle versieringen en alle wringende harmonieën waren opeens kraakhelder waarneembaar.' Deze prachtige kwalificaties zijn ook van toepassing op uitvoering van de Matthäus Passion van vandaag.

La Petite Bande & Sigiswald Kuijken
Het tweede concert met La Petite Bande in seizoen 2018-2019. Twee concerten in één seizoen als hommage aan oprichter en leider Sigiswald Kuijken die in februari 2019 75 jaar wordt. Kuijken behoort tot de 'oervaders' van de oude muziek. Door onderzoek ontdekte hij dat Bach onder anderen de passies in kleine bezetting uitvoerde: het resultaat is transparant, emotioneel en intiem. La Petite Bande is al meer dan veertig jaar een van de toonaangevende barokorkesten in de wereld. Samen met Gustav Leonhardt richtte Sigiswald Kuijken in 1972 La Petite Bande op.

Voorproefjes:

[Matthäus Passion door La Petite Bande in de geroemde ‘kleine bezetting’]
[programma De Klassieken: Maartje van Weegen bij Sigiswald Kuijken thuis]

Losse kaarten voor dit concert zijn vanaf 1 juni 2018 verkrijgbaar.